2013. január 26., szombat

Google autó és Vad oroszlán - autók, amelyekhez nem kell vezető

Fotó: nowtheendbegins.com
Egyre közelebb kerül az az idő, amikor az autóvezetéshez már nem lesz szükség emberi kézre. A Google már jó ideje kísérletezik a saját modelljével, amely úgy viszi el utasait a kívánt célhoz, hogy a sofőr közben kényelmesen hátradőlhet: az autó mindent maga végez.

A napokban egy újabb önműködő autóról hallhattunk információkat. A Vad oroszlán 3 kódnév alatt, a kínai hadsereg által fejlesztett autó olyan jól elboldogul majd vezető nélkül, hogy képes akár előzni is, balesetmentesen. Mindezt teszi gps-rendszere segítségével.

Az egyelőre tesztfázisban lévő projekt nagyon biztató: a Vad oroszlán 3 114 kilométert haladt, 35 autó megelőzésével, és közben semmilyen galibát nem okozott. Kérdés azonban, hogy a vezetés élményétől valóban olyan nagyon szeretnénk szabadulni, hogy ilyen fontossá váltak az önműködő autók?

2013. január 16., szerda

Háttérkép: Ford Atlas Concept (wallpaper)


A Detroiti autószalonon mutatkozott be a Ford Atlas Concept. A pickupról egy kis ízelítőt adtunk korábbi cikkünkben, most azok számára szolgálunk csemegével, akik a számítógépük háttereként szeretnének gyönyörködni a Ford Atlas Conceptben.

Töltsd le az alábbi nagy felbontású háttérképek egyikét, majd állítsd be háttérképként.

Ford Atlas Concept háttérképek:




Bemutatkozott a Ford Atlas Concept

A Ford bemutatta új pickupját, a Ford Atlas Conceptet. Amerikában már 36 éve a vezető pickup-gyártó a Ford, így vélhetően a most bemutatott modellnek is sikere lesz.

Raj Nair, a Ford-csoport alelnöke innovatív és hatékony jelzőkkel illette a Detroiti autószalonon bemutatott autót, amely szerinte a leendő autótulajdonosokat egyaránt kiszolgálja majd magánéleti és munkahelyi feladataik ellátása során.

Az F-150 pickup-széria legújabb tagja hatékonyabb és könnyebb vázat kapott, aminek köszönhetően 700 fonttal lett könnyebb az új modell. A motorháztető alatt a Ford EcoBoost turbómotor működik, start-stop funkcióval, amely takarékosabbá és környezetbarátabbá igyekszik tenni az egyébként 3 literes motor amúgy sem kicsi fogyasztását. 


 


2013. január 13., vasárnap

Háttérképek: Renault Captur (wallpaper)


Ahogy korábban már megírtuk, a Renault márciusban mutatja be városi terepjáróját, a Renault Capturt. Bár sok információt egyelőre nem közöltek az autóról, az étvágy fokozása érdekében azonban néhány fotó máris megjelent.

A Renault Capturról készült fotók letölthetők számítógépes háttérképként is azok számára, akik a márciusi bemutatóig minden nap maguk előtt szeretnék tudni az impozáns SUV-ot.

Töltsd le számítógépedre az alábbi háttérképek egyikét:




Ilyen lesz a Renault Captur!

Hivatalosan a Genfi autószalonon debütál a Renault Captur, azonban az érdeklődés fokozása érdekében a Renault már most közzétett néhány információt a tetszetős utcai terepjárójáról.

A francia autógyártó vállalat a március 7-17 közötti Genfi autószalonon mutatja be a SUV -kategóriába sorolható Renault Capturt, amely, a vállalat közleménye szerint, magán hordozza majd a Renault kedvelt stílusjegyeit. A kompakt crossover 4,12 méter hosszú lesz, de ennél több részletet nem árultak el, de vélhetően a következő, az autószalonig tartó időszakban még csepegtetnek információ-morzsákat.




A Renault Capturt Spanyolországban gyártják majd és várhatóan a Nissan Juke, az Opel Mokka, a Chevrolet Trax vagy a Peugeot 2008 vetélytársa lesz. Nézd meg a Renault Capturt bemutató kisfilmet, vagy töltsd le háttérképként a Capturról készült képeket.


2013. január 12., szombat

250 lóerős autót mutat be a Volkswagen: íme a VW Passat Performance Concept

A jövő heti Detroiti autószalonban mutatkozik be a Volkswagen Passat Performance Concept, amely, ha hinni lehet a híreknek, 250 lóerőt ígér egy mindössze 1,8-as motorból.

 A sportos autó egyelőre csak egy prototípus, azonban a német autógyártó vállalat bízik abban, hogy éveken belül a gyártószalagon kössön ki.

Az autó egyébként külsejében nem tér el gyökeresen a jelenlegi modelltől, bár esztétikailag kétség kívül megnyerő a sportos kinézetű koncepcióautó. A performancia valószínűleg a motorháztető alatti részre vonatkozik elsősorban, hiszen 250 lóerőt kínál majd az erős motorok kedvelőinek.

Thomas Bourgin, egy újabb név a Dakar halál-listáján

A Dakar rali idén sem ért véget halálos áldozatok nélkül. Miután a minap két civil vesztette életét, Thomas Bourgin francia motoros tragédiájával immár háromra emelkedett a 2013-as rali halottainak száma.

A Dakaron indulni veszélyes vállalkozás. Ezt bizonyítja, hogy az 1979-es indulás óta már 68 személy vesztette életét4 a verseny során,köztük civilek, gyerekek, versenyzők, újságírók, rendőrök.

Thomas Bourgin

A Saint-Etienne-ből származó 25 éves Bourgin az első Dakar-raliján vett részt, és összetettben a 68. helyen állt.


Háttérképek: Mercedes-Benz E63 AMG 4Matic (Wallpaper)


Tölts le nagy méretű, háttérképnek is alkalmas fényképeket az új Mercedes E-classról.

2013. január 11., péntek