2013. február 26., kedd

Skoda Octavia Estate 2013, az újabb családtag

2013. március 5-17. között az Octavia Estate harmadik generációja tartja világpremierjét az idei Genfi Autószalonon.

Az új ŠKODA Octavia Estate 90 milliméterrel hosszabb, illetve 45 milliméterrel szélesebb elődjénél, tengelytávja pedig közel 11 centiméterrel bővült, de rendkívül tágas a modell 610 literes csomagtartója is. A hátsó ülés lehajtásával a Combi immár tekintélyes, 1.740 literes maximális rakteret kínál.



Az autó orrkialakítása a Limousine változatéval megegyező. Az új ŠKODA Octavia Estate egyértelműen tagolt oldalnézetét dinamikusan ívelő körvonalak határolják.

A ŠKODA Octavia Combi harmadik generációjának új fejlesztésű motorjai akár 17 százalékkal is takarékosabbak lehetnek elődeiknél. A motorpalettán jelenleg négy benzin- és két dízelmotor található. A 2013 harmadik negyedévétől rendelhető GreenLine változat kilométerenként mindössze 89 gramm széndioxid-kibocsátással üzemel, és átlagosan 3,4 liter gázolajjal is beéri 100 kilométerenként.

Természetesen ennél a modellnél is opcionálisan választhatók lesznek olyan segédrendszerek, mint a városi vészfék-funkció, a fáradtság-érzékelő szenzor vagy a sávtartást segítő rendszer.